جاذبه های گردشگری ایران

شهر آلبرتا - کانادا , کیش , استانبول , هتل آبان مشهد , هتل پارک عربیان دبی , هتل های مالزی , هتل های دبی , آنتالیا , هتل آتی مشهد , هتل تانجونگ رو ریزورت لنکاوی مالزی , جنگل خودکشی در ژاپن , هتل برجیس مشهد , پارک طبیعی هفت حوض مشهد , هتل هفت آسمان مشهد , مرکز خرید دریا درگهان قشم ,


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:







RSS

زندگی آسان
زندگی آسان

دو شنبه

جاذبه های گردشگری ایران

تنگ بستانک

تنگ بستانک نام منطقه‌ای خوش آب و هوا و سرسبز در شهرستان مرودشت و در بخش کامفیروز می باشد که که اکنون به بهشت گم شده شهرت یافته است ، اگر اطلاعات بیشتری درباره تنگ بستانک می خواهید با مجله همگردی هتل های کیش همراه شوید.

تنگ بستانک

منطقه حفاظت شده تنگ بستانک با مساحت 15324 هکتار در شمال غربی استان فارس و در فاصله 120 کیلومتری شهر شیرازودرفاصله 100 کیلومتری شهرمرودشت در بخش کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت واقع گردیده است.

این منطقه دارای محیطی قالبا کوهستانی به همراه پوشش جنگلی بوده که تابستان‌های خشک و زمستان‌هایی سرد را دارا می باشد. بستر سنگی دره محل مناسبی را برای رویش درختانی چون چنار و گردو و گیاهان سایه پسند فراهم آورده است. این گیاهان باعث شده‌اند تا به سختی بتوان ردی از نور مستقیم خورشید در کف دره پیدا کرد که البته در فصول گرما نکته‌ای مثبت به شمار می‌رود.

تنگ بستانک

تا پیش از دهه‌ 60 ، تنها اهالی منطقه از آب زیاد و زیبایی‌های این منطقه استفاده می‌کردند و کمتر کسی از وجود آن با خبر بود، ولی زمان که گذشت، پای گروه‌های طبیعت‌گردی و کوه‌نوردی، به تنگ بستانک باز شد و این منطقه بر سر زبان‌ها افتاد.این محدوده‌ حفاظت‌شده 15 هزار و 324 هکتار مساحت دارد و ارتفاع آن از سطح دریا 1700 تا 3700 متر است.

پوشش گیاهی این منقطه متشکل از بلوط ،بنه، ارس، بادام کوهی، زالزالک، دافنه، کیکم، تنگرس، ارژن، بو مادران، درمنه، اویش، دنایی و اویش شیرازی می شود و جانورانی نظیر خرس قهوه ای، کفتار، رودک، راسو، گربه وحشی، بز، و پازن، خارپشت ایر انی، سنجاب ایرانی،هامستر دم دراز، خرگوش، روباه، شغال و گراز، کبوتر جنگلی، کبک و انواع پرندگان شکاری در آن وجود دارد.

بهترین فصل برای رفتن به این منطقه بهار میباشد و از ویژگی های خوب آن می توان به وجود جاده مشترک با تنگ گمبیل، روستاهای ساران و کهکرون، ارتباط جاده ای با تخت‌ جمشید، نقش رستم و پاسارگارد اشاره نمود.


دره شهر ایلام و ماداکتو

از دیگر جاذبه های گردشگری ایران که هرساله تعداد زیادی از توریست ها را از سراسر دنیا جذب خود می کند دره شهر ایلام است . این شهر دارای خرابه های باستانی ماداکتو مربوط به دوران ساسانی است که پایتخت تابستانی عیلامی ها می باشد . در ادامه برای دریافت اطلاعات بیشتر با مجله همگردی تور لحظه آخری کیش همراه شوید.

دره شهر ایلام و ماداکتو

برای رسیدن به این شهر فقط کافی است از سمت دزفول در خوزستان و خرم آباد نیز حرکت کنید. اگر از تهران به سمت دره شهر ایلام می روید، پس از گذشتن از قم، اراک و حرکت به سمت خرم آباد، می توانید در نهایت وارد جاده پل دختر شده و خود را به دره شهر برسانید. در مسیر رسیدن به دره شهر ایلام نیز آثار باستانی بسیاری قرار گرفته که دیدن آن ها خالی از لطف نیست. به عنوان نمونه اگر اهل طبیعت گردی هستید، در این مسیر حتما به دیدن آبشار ماربره در نزدیکی دره شهر در مسیر جاده پل دختر مشغول شوید.

دره شهر ایلام و ماداکتو

دره شهر در دوره ساسانی یکی از پایتخت‌های ایران بوده و از دوره مس سنگی سابقه سکونت و شهری داشته‌ است. این منطقه به لحاظ زمین‌ شناسی یکی از بزرگترین ژئوپارک‌های دنیا به حساب می آید ، همچنین بزرگترین شهر تاریخی غرب کشور در این منطقه واقع شده‌است. دره شهر دومین شهر بزرگ استان بعد از شهر ایلام (به لحاظ گستره شهری) می‌باشد.به دلیل تعدد و فراوانی قلعه‌ های تاریخی در محدوده شهرستان ، این شهر به شهر قلعه‌ های ایران نیز شهرت دارد.

دره‌ شهر در زمان‌ های مختلف تاریخی به علل متعدد بارها ویران و آباد گشته، از جمله عوامل مؤثر در ویرانی آن می‌توان لشکر کشی سپاهیان آشور و اعراب را نام برد. دره شهر محل شهر باستانی ماداکتو پایتخت عیلامیان بوده‌ است. به نظر می‌رسد که این شهر اولین شهر عیلامی بوده‌ است که در حمله آشور بانی پال ویران شده و در زمان حکومت هخامنشیان یا اهمیت گذشته را نداشته یا همچنان در ویرانی به سر می‌برده‌ است، ولی در زمان اشکانیان دوره تجدید حیات آن بوده و در عهد ساسانیان نیز مجدداً آباد گردیده و رونق یافته‌است.دره شهر یکی از قدیمی‌ ترین مناطق مسکونی در ایران می‌باشد که در گذشته با نام سیمره شناخته می‌شد و تا زمان حکومت پهلوی تحت سلطه اتابکان لر بوده‌ است و بعد از تصویب ایجاد استان ایلام از لرستان جدا و جزئی استان ایلام گردید.

دره شهر ایلام و ماداکتو

در ویرانه‌های به جای مانده از این شهر در زمان ساسانیان، آثار شهرسازی که در آن دوره معمول بوده به چشم می‌خورد. سکه‌های یافت شده در خرابه‌های دره شهر به خسرو سوم و جانشینان او متعلق است. شهر کنونی دره شهر در دامنه کبیرکوه و در امتداد ضلع شمالی شهر باستانی آن دوره خود (دوره ساسانی) و در ساحل جنوبی رودخانه سیمره قرار دارد، و از استعداد کشاورزی، منابع آب غنی، مراتع سبز و جنگل‌های انبوهی برخوردار است.

با سفر به دره شهر نه تنها می توانید از جاذبه های تاریخی دیدن کنید، بلکه در جشن های مردم این منطقه نیز شرکت کنید. از خصوصیات دره شهر ایلام و مردم لر نشین آن، آهنگ ها و ترانه های موسیقی لری در انواع بزمی، رزمی، حماسی و … است که اگر در جشن های نوروزی و یا مراسم های عروسی این منطقه شرکت کنید می توانید آن ها را بشنوید.


ابیانه

در 40 کیلومتری شمال غرب نطنز در دامنه کوه کرکس روستایی تاریخی ابیانه واقع شده است ، روستایی که به دلیل آثار تاریخی بی شمارش جزو استثناعات ایران می باشد. شکوه و جلال معماری بومی و سرشار از زیبایی روستای ابیانه، آن را در شمار نمونه‏ های کم نظیر و از اماکن دیدنی اصفهان و از دیدنی‏های ایران درآورده است. در ادامه برای دریافت اطلاعات بیشتر با سایت جامع گردشگری تور کیش خرداد 98 همراه شوید.

ابیانه

ابیانه نقطه ‏ای خوش منظره و خوش آب و هوا و دارای موقعیت طبیعی مساعدی است. در دوره صفویه هنگامی که شاهان صفوی برای ییلاق به نطنز می‏رفتند بسیاری از نزدیکان آنها و درباریان ترجیح می‏دادند در ابیانه اقامت کنند.

مردم محلی این روستا در گذشته به این منطقه ویونا می گفتند که وی در زبان آن ها به معنای بید و ویانه به معنای بیدستان است.علت نام گذاری این روستا این بوده که این روستا در سابق بیدستان بوده و در طول زمان، ویونا به اویانه و سپس به ابیانه تغییر یافته است.

ابیانه

تاریخچه ابیانه : قدمت این روستا به حدود 1500 سال پیش باز می گردد و یکی از مکان های تاریخی کشور ایران است که شهرت جهانی پیدا کرده است و بر اساس تحقیقات باستان شناسان، عمارت های کهن روستای ابیانه در دوران حکومت های سلجوقیان، قاجاریان، ساسانیان و صفویان طراحی و ساخته شده اند.

در این روستا خانه ها مربوط به سه دوره سلجوقیه، صفویه و قاجاریه می باشند و بیشتر خانه ها به صورت پلکانی روی هم قرار دارند و به شکل مکعب با درب و پنجره مشبک چوبی ساخته شده اند .ساختمان های کهن روستا در شیب دامنه کوه با پوششی از خاک سرخ رنگ دیده می شوند که هر چه این خاک سرخ، باران بخورد محکم تر می شود.ابیانه روستایی چند طبقه است که تمامی خانه های روستا بر روی دامنه پر شیبی در شمال رودخانه برز رود بنا شده است، به صورتی که پشت بام خانه های پایین دست، حیاط خانه های بالا دست را به وجود آورده اند و هیچ دیواری هم آن ها را محصور نساخته. خانه غلام نادر شاه و خانه نایب حسین کاشانی از خانه های قدیمی ابیانه می باشند.

از جمله آثار تاریخی که در این منطقه واقع شده است :

 آتشکده هارپاک ، قلعه پال همونه، قلعه هرده، قلعه پاله ،زیارتگاه هینزا،زیارتگاه شاهزاده یحیی و شاهزاده عیسی ،مسجد جامع ابیانه


آبشارهای شوشتر (سیکاها)

آبشارهای شوشتر واقع در خوزستان ، یکی از سازه های به جای مانده از دوره ساسانیان جهت بهره‌گیری از نیروی آب به‌ عنوان محرک آسیاب‌ های صنعتی می باشد . در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه و جالب هستند. در ادامه با سایت جامع تور کیش اردیبهشت 98 همراه شوید.

آبشارهای شوشتر

این مجموعه شامل آبشارها، ساختمان آسیاب، سیکا و تونل برای هدایت جریان آب می‌باشد. طبق گفته ها رود «گرگر» در زمان شاپور اول ساخته شد که بیشتر برای رونق دادن به کشاورزی منطقه و رساندن آب به جنوب و شرق شوشتر بوده است. محوطه آبشارهای شوشتر در جنوب پل بند گرگر و خيابان شريعتی واقع شده است.

در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه و جالب هستند. در قسمت انتهایی ضلع غربی این مجموعه، سیکا قرار دارد که دسترسی به فضای درون آن از طریق چند پله دستکند میسر است.درون این فضا یک حوض 8 ضلعی با کانال‌های کوچک به چشم می‌خورد. آب این حوض از طریق یک جوی که از دیواره سیکا خارج می‌شود تأمین و از طریق دو کانال کوچک به درون رودخانه هدایت می‌شود. این مجموعه جزئی از کانال‌های آبرسانی به آسیاب‌ها بوده که بعدها در دوره قاجار و در زمان حکومت محتشم (از حکام محلی) سدی در این مکان زده شده و در این مکان آب از یک قسمت داخل و وارد یک 8 ضلعی گود شده و سپس از این 8 ضلعی وارد دو کانال و از آنجا وارد رودخانه می‌شود.در مورد معنای «سیکا» نظرات متفاوتی ارائه شده است. لغت نامه دهخدا سیکا را نوعی مرغابی یا نوعی درخت و قومی از هندوان دارای مهب وشنو که شعبه‌ای از آیین بود ائیست معرفی می‌کند.


آبشار مارگون

آبشار مارگون یکی از بزرگترین و باشکوه‌ ترین آبشار ایران است که در استان فارس و در نزدیکی روستای مارگون واقع شده است ، ارتفاع این آبشار حدود 2200 متر می باشد که از نظر زیبایی و بزرگی و حجم آب خروجی با آبشار شوی رقابت می‌کند. روستای مارگون از توابع روستای کمهر (Komehr) از شهرستان سپیدان (اردکان سابق) است.  در ادامه برای اطلاعات بیشتر با سایت جامع گردشگری تور کیش فروردین 98 همراه شوید.

آبشار مارگون

این آبشار در حقیقت سرچشمه رودخانه است و در بالای کوه هیچ رودخانه‌ای نیست، بلکه از بدنه دیواره صخره‌ای کوه، بیش از چند هزار چشمه وجود دارد که آب از آنها به بیرون ریخته می‌شود. از این حیث این آبشار هم بزرگ‌ترین و هم مرتفع‌ ترین آبشار چشمه‌ای در جهان است.همچنین در ادامه مسیر رودخانه انبوه درختان، باغات سیب و ... به چشم می‌خورند. رودخانه حاصل از این چشمه‌ها بسیار پر آب بوده و تا سپیدان امتداد دارد.آب این آبشار در گرم‌ترین فصل سال بسیار خنک و زیر 10 درجه است، اما به علت جوشان بودن این آب، مانند آب چشمه، رفتن در آن یا نوشیدنش هیچ‌گونه عارضه‌ای مانند پا درد یا سرما خوردگی به همرا ندارد. 

آبشار مارگون

شما برای دسترسی به این آبشار زیبا  هم از شیراز و هم از یاسوج می‌توانید به سمت مقصد حرکت کنید. اگر از شیراز راهی شدید به سپیدان بروید و از آنجا 130 کیلومتر که برانید، به مارگون خواهید رسید. اگر هم از یاسوج حرکت کردید، هم می‌توانید به سپیدان بروید و هم به سمت کاکان، از کاکان هم 65 کیلومتر تا منطقه زیبای آبشار فاصله در پیش دارید. یادتان باشد که همه این راه‌ ها نیز آسفالت هستند. راه ماشین رو تا حدود 800 متری آبشار ادامه دارد و بقیه راه را باید پیاده رفت. به خاطر داشته باشید، مسیر دسترسی به آبشار مارگون در فصل زمستان، گاه به دلیل بارش سنگین برف مسدود می‌شود.


غار شاپور

غار شاپور در انتهای تنگ چوگان و در چهار کیلومتری شهر بیشاپور در شهرستان کازرون مهمترین پایتخت ساسانیان در ارتفاع حدود 800 متری از سطح زمین واقع شده است . و دهانهٔ آن حدود 30 متر است. در دهانه آن مجسمه واقع شده است به همین دلیل نما این غار شاپور گذاشته شده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با سایت جامع تور کیش بهار 98 همراه شوید.

غار شاپور

غار شاپور، غاری که دهانه آن به حدود 30 متر می رسد و در ورودی آن یکی از عظیم ترین و عجیب ترین مجسمه های ایران قرار گرفته است. مجسمه شاپور از یک ستون چکیده غول پیکر که در این غار وجود داشته تراشیده شده و با وجود گذشت 1700سال هم چنان پابرجا است هر چند با دو دست شکسته.بیشاپور و غار شاپور اما باید بدانید که این تنها مجسمه باقی مانده از دوران باستان است که حدود 7 متر ارتفاع و 3 متر عرض دارد. 

غار شاپور

غار شاپور بر روی دیواره کوهی که دشت تنگ چوگان را به شکل نیم دایره در بر گرفته، بوجود آمده است. دیوارههای ورودی تنگه پوشیده از نقش برجسته هایی تراشیده شده بر روی سنگ هستند که هر یک بخشی از تاریخ دوره ساسانیان را به نمایش گذاشتهاند. در سمت راست ورودی تنگه آثار قلعهای، که گویا محل نگهبانی از شهر بیشابور بوده است، به چشم میخورد. کف دره بستر رود شاپور است که آب آن از طریق کانالهایی متعدد به داخل شهر منتقل میشده است.

 

این غار در موقعیت 12 کیلومتر از شهر کازرون به سوی شیراز در استان فارس، شهر باستانی بیشاپور قرار دارد. در مقابل بیشاپور دره زیبایی است که به آن تنگ چوگان گفته میشود. جاده آسفالته به طول 6 کیلومتر دره را به روستای تنگ چوگان متصل میکند، از این روستا با 1.30 ساعت کوهپیمایی میتوانیم به دهانه غار برسیم.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: گردشگری، ،
:: برچسب‌ها: جاذبه های گردشگری ایران,



نوشته شده توسط درویش در ساعت 17:40

وب سایت زندگی آسان سعی دارد تا نکاتی را که باعث راحتی و آرامش شما عزیزان در زندگی هست را در اختیارتان بگذارد
ایمیل مدیر : ahmad142822@gmail.com



صفحه نخست | پست الکترونیک | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ | تم دیزاینر

.::